Hoe behoud ik mijn motivatie?! 1/2

Hoe behoud ik mijn motivatie?! 1/2

Hoe behoud ik mijn motivatie?! 1/2

Goede morgen lieve CleanFoodslovers,

Motivatie, wat is dit een moeilijk onderwerp, al zeg ik het zelf. Volgens mij maakt iedereen voor zichzelf doelen, bijvoorbeeld sport- en voedingsdoelen, maar ook bijvoorbeeld “het vaker zien van vrienden/familie”. 

Het moeilijkste van deze goede doelen is het volhouden en dit gaat hand in hand samen met motivatie. Maar wat is motivatie eigenlijk?



1.Motivatie?

Motivatie betekent letterlijk jouw wens om iets dat je wilt, ook daadwerkelijk te doen.

Ben jij benieuwd hoe jij motivatie kan krijgen en behouden? Houdt onze pagina in de gaten de komende weken!

 

2.Welke doelen ga ik stellen?

Het is zo fijn om te kunnen zeggen dat je jouw doel hebt behaald! Maar wat is eigenlijk jouw doel? Het is belangrijk om een goed omschreven en haalbaar doel voor jezelf te maken. 

Wil je afvallen? Dan is deze wens niet duidelijk genoeg omschreven, na 3 kg afvallen heb jij namelijk jouw doel nog niet bereikt. Door jouw doel specifieker te maken is hij duidelijker, haalbaarder en uiteindelijk leuker! Een voorbeeld van een beter doel is: Ik wil 3 kg afvallen in 2 maanden. 

 

3.Eén, twee of drie doelen?

Het is belangrijk dat jij voor jezelf niet te veel doelen stelt. Probeer je te focussen op één, maximaal twee dingen. Wanneer jij je niet kan focussen op één doel en dit met afwisselende aandacht zal doen, zal het resultaat minder zijn. Ook zal jij hierdoor meer gemotiveerd blijven.

 

4.Waarom dit doel?

Wat je wilt bereiken heb jij op een rij gezet. Nu komt de vraag waarom je dit voornemen voor jezelf hebt gesteld. Zet voor jezelf op een rij wat de positieve gevolgen zijn van het behalen van jouw doel. 

Wat heb jij bereikt bij het afvallen van 3 kg? Misschien pas jij die broek dan wel of voel jij je gewoon veel beter in je vel! Hang deze positieve punten op in de wc, bij je bed en stop een briefje in je portemonnee. 

Zo wordt jij vaker aan jouw goede voornemen herinnerd, heb jij het doel goed voor ogen en sta jij sterker in je schoenen bij het maken van moeilijke beslissingen in een supermarkt of op een feestje.

 

5. Jouw doel(en) bereiken!

Je hebt op een rij gezet welke voornemens jij hebt gesteld en waarom je dit wilt. Maar hoe ga je dit eigenlijk aanpakken? Voor jezelf is het makkelijk als je als je duidelijk weet hoe je het gaat aanpakken. 

Als je weet wat je precies moet doen en wanneer je dat gaat doen, creëer je voor jezelf een overzicht waardoor je minder tegen je voornemen op ziet. Als je voor jezelf een groot doel hebt gesteld, is het misschien handig om dit op te splitsen in kleinere doelen.

 

 

Lees verder in post deel 2 hoe jij jouw motivatie kan vasthouden en de overwinningen kan gaan vieren!

 

Ik wens jou veel succes toe met op opstellen van jouw doelen!

Liefs Fleur

12 juni 2020