Veganistische kikkererwtencurry met kokosmelk

Vegan Chickpea Curry with Coconut Milk
Geplaatst in: Recepten

Veganistische kikkererwtencurry met kokosmelk

Hier is een heerlijke en stevige Vegan Chickpea Curry met Kokosmelk geserveerd met Konjac rijst. Dit plantaardige recept zit boordevol smaak en is perfect voor wie op zoek is naar een bevredigende, caloriearme en glutenvrije maaltijd. Konjac rijst, gemaakt van de konjac plant, is een geweldig alternatief voor traditionele rijst voor degenen die hun koolhydraatinname willen verminderen.

Veganistische kikkererwtencurry met kokosmelk

Ingrediënten:

  • Voor de Kikkererwten Curry:
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1-inch stuk gember, geraspt
  • 1 blik (15 ons) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes (of gebruik verse tomaten in blokjes)
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Verse korianderblaadjes voor garnering
  • 1 pakje RawRice
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Spoel de RawRice grondig af in een vergiet onder koud stromend water.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe.
  3. Voeg de afgespoelde konjac rijst toe aan de koekenpan en sauteer ongeveer 5-7 minuten, of tot het meeste vocht verdampt is en de rijst begint uit te drogen.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  5. Verhit in een grote pan of koekenpan de kokosolie op middelhoog vuur.
  6. Voeg de gesnipperde ui toe en sauteer 2-3 minuten tot hij doorschijnend wordt.
  7. Roer de gehakte knoflook en geraspte gember erdoor en bak nog 1-2 minuten tot ze geurig zijn.
  8. Voeg de kerriepoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, kurkumapoeder en paprikapoeder toe aan de pan. Roer goed om de uien en knoflook met de specerijen te bedekken.
  9. Giet de tomatenblokjes (met hun sap) en kokosmelk erbij. Roer om te combineren.
  10. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe aan het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door.
  11. Zet het vuur laag, dek af en laat de curry ongeveer 15-20 minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Roer af en toe.
  12.  Schep de RawRice op serveerborden.
  13. Schep de hete kikkererwtencurry over de rijst.
  14. Garneer met verse korianderblaadjes.

Sam

22 november 2023