Vegetarische Rode Curry Noodles met onze RawNoodles

Vegetarische Rode Curry Noodles met onze RawNoodles
Geplaatst in: Recepten

Vegetarische Rode Curry Noodles met onze RawNoodles

Lieve CleanFoodies,

Afgelopen weken hebben wij veel zoete recepten gedeeld, daarom hebben wij vandaag voor jou een hartig recept in samenwerking met Yourmealplanners. Je kunt hen terugvinden op instagram.

Het recept van deze week in een heerlijke Rode Curry met onze RawNoodels. Dit recept zit boordevol groenten, vezels en eiwitten. Een heerlijke gezonde afsluiter van de week!

 

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 1 blok tofu
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 4 stuks bospeen
  • 1 courgette
  • 150 gr sugar snaps
  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 eieren
  • rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 pak RawNoodles
  • evt. zwarte sesamzaadjes en limoen

 

Bereidingswijze:

  1. Laat de tofu uitlekken snijd in twee gelijke plakken. Wikkel deze in een theedoek. Zorg ervoor dat je de tofu daarna tussen twee zwaardere objecten legt. Bijvoorbeeld tussen twee ovenschalen met boeken erop. Laat de tofu minstens een uur rusten. Als het vocht goed uit de tofu is, snijd je hem in blokjes.
  2. Maak de groente schoon en snijd de champignons en bospeen in plakjes en de courgette in stukjes. Haal de topjes van de sugar snaps.
  3. Kook de eieren in c.a. 6 minuten medium hard.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een koeken- of wokpan en pers hier de knoflook boven uit. Bak c.a. 1 minuut voordat je de rode currypasta toevoegt. Meng goed.
  5. Voeg vervolgens de bospeen, courgette en champignons toe. Bak c.a. 5 minuten tot alles zacht begint te worden. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
  6. Voeg nu de sugar snaps toe. Bak c.a. 2 minuten mee. Vervolgens voeg je de kokosmelk toe. Laat het geheel nu c.a. 10 minuten zachtjes pruttelen. Wordt je saus te dik dan voeg je nog een klein scheutje water toe.
  7. Spoel de RawNoodles af onder de koude kraan in een vergiet. Bak deze eventueel voor 5 minuten in een tweede koekenpan.
  8. Zet een derde koekenpan op het vuur voor de tofu. Deze bak je c.a. 5 minuten om en om in een warme koekenpan. Het liefst in kokosolie. Na 5 minuten worden ze lichtbruin en knapperig doordat al het vocht goed uit de tofu is gehaald.
  9. Schep de noedels door de currysaus en serveer met het gekookte ei en de tofu. Garneer eventueel met zwarte sesamzaadjes en een schijfje limoen.

 

Veel kook- en eetplezier!

Liefs Fleur

2 augustus 2020