Kerrie van zoete aardappel

Ginger Sweet Potatoe Curry
Geplaatst in: Recepten

Kerrie van zoete aardappel

Niets is lekkerder dan een warme, vitaminerijke curry op een koude winterdag. Voedend, vullend, en boordevol voedingsstoffen die we in de winter vaak missen, is deze gember zoete aardappel curry precies wat je deze week aan je diner menu moet toevoegen. Hij is ook gemaakt met onze koolhydraatarme DryRaw, ideaal voor wie probeert af te vallen of zich aan een dieet wil houden.

Gember zoete aardappel curry

Totale tijd: 1 uur

Porties: 6

Ingrediënten:

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 el verse gember, geschild en gemalen
  • 4 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • 700 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 pakjes droge konjac rijst
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 400ml volvette kokosmelk

Bereiding:

  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de kokosolie toe en laat die smelten, doe dan de uien er 5 minuten bij.
  3. Voeg de chilivlokken, komijn, kurkuma, gember en zout en peper naar smaak toe. Laat 2 minuten koken.
  4. Voeg de zoete aardappelen toe.
  5. Spoel de DryRice af en voeg toe aan de pan.
  6. Voeg de groentebouillon toe aan de pan en roer door.
  7. Leg een deksel op de pan en laat koken.
  8. Zodra het kookt het vuur verlagen tot sudderen en het deksel ¼ open laten staan zodat de stoom kan ontsnappen.
  9. Laat 30 minuten sudderen.
  10.  Voeg de kokosmelk toe en roer. Laat het 3 minuten zitten.
  11. Breng opnieuw op smaak met zout en peper.

Serveer de curry en geniet!

Liefs,

Sam

30 november 2022