Gezonde Tompouce

Tompouce
Geplaatst in: Recepten

Gezonde Tompouce

GEZONDE versie van de tompouce? Hell Yeah! We vroegen jullie een paar maanden geleden welke lekkernij we in een gezondere versie moesten maken en jullie gekozen voor de Tompouce. Het kostte wat tijd en veel trial and error ​​om het PERFECTE recept te krijgen. Maar eindelijk is hij er!

Hoewel het er niet hetzelfde uitziet als de gewone tompouce, is de smaak bijna hetzelfde! We hopen dat je geniet van het recept en laat ons weten wat je ervan vindt!

Gezonde Tompouce

Ingrediënten:

Deeg

Vulling

Glazuur

  • 200 g Maltitol
  • 75 ml water
  • 2 druppels roze kleurstof

Bereiding:

  1. Doe in een kom onze Almost SkinnyShake Fudge Brownies, citroenrasp en boter in een kom.
  2. Mix de ingrediënten tot een smooth beslag.
  3. Haal het beslag uit de kom en kneed het deeg tot een geheel.
  4. Bedek het deeg met bakpapier en laat minimaal 30 minuten rusten.

De vulling

  1. Doe in een pan de Almost SkinnyShake Cookes & Cream en kokosmelk.
  2. Mix tot een geheel en zet de pan daarna op middelhoog vuur.
  3. Breng het mengsel al roerend aan de kook totdat je een dikke consistentie hebt.
  4. Zodra het een wat dikker consistentie is, haal het mengsel van het vuur en doe in een ander kom. Dek het deeg af met plastic folie. LET OP! zorg ervoor dat de folio het deeg aanraakt, er mag geen lucht tussen komen. 
  5. Klop de slagroom met SlimSweet in een andere kom stijf en zet het even opzij.
  6. Doe het ‘dikker’ mengsel in een andere kom en voeg hierbij de slagroom.
  7. Mix de mengsels totdat de ingrediënten met elkaar zijn gecombineerd en doe het vervolgens in een spuitzak.

Glazuur

  1. Doe in een kom maltitol, water en roze kleurstof en mix tot alles met elkaar is gecombineerd.
  2. Zet het vervolgens opzij, want dit heb je later voor de afwerking nodig.
    Tip: Je kunt poedersuiker, sucralose of steviapoeder gebruiken.

Op naar het eindresultaat!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  2. Haal het bakpapier van het deeg af en snijd een stuk hiervan af.
  3. Rol dit stuk in een rechthoek plat en ga net zolang door totdat je de gewenste dikte van 1-2 mm hebt.
  4. Snijd dit stuk vervolgens in 4 stukken, leg de plakken op een beklede bakplaat en bestrooi met Almost SkinnyShake poeder. 
  5. Doe het deeg in de oven en bak 9-10 minuten af.
  6. Het is nu tijd om te gaan stapelen! Versier 2 stukken met het roze glazuur.
  7. Pak de bodem en spuit hier de vulling op, leg vervolgens het stuk met glazuur op de vulling.
  8. Jouw healthy tompouce is nu ready to eat, enjoy!

Liefs,

Miranda

8 juli 2021