Koolhydraatarme Chocoladesoufflé

Koolhydraatarme Chocoladesoufflé
Geplaatst in: Recepten

Koolhydraatarme Chocoladesoufflé

Altijd al een chocoladsoufflé willen maken die vegan is en ook nog eens minder suiker en geen gluten bevat? Wij hebben het getest en het resultaat is verbluffend! 

Voor dit recept hebben we de eiwit-vervanger Aquafaba gebruikt. Acquafaba is het stroperige water waarin peulvruchten, zoals kikkererwten, zijn gekookt. Het is voornamelijk samengesteld uit amiden en eiwitten en kan, indien goed gemengd, in veel bereidingen een uitstekende vervanger zijn voor eiwitten. We gebruikten deze veganistische vervanger met de SlimCake Chocomix om een gezonde chocoladesoufflé te maken, die je altijd dat wow-effect geeft als je hem uit de oven haalt. Minder suiker, geen gluten en vegan deze koolhydraatarme chocoladesoufflé is de nieuwste gezonde chocolade lekkernij voor tussendoor of als dessert.

 

Ingrediënten:

  • 150 ml Aquafaba ( eiwitvervanger )
  • 5 g Xanthaangom
  • 7 Stevia druppels 
  • 100 g Pure Chocolate
  • 50 g kokosolie Extra Virgin 
  • 85 g SlimCake Choco
  • 10 g AlmostSkinny Spread Choco

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Vet een porseleinen vorm in met kokosolie en bestuif de vormpjes royaal met de SlimCake choco.
  3. Laat de aquafaba ongeveer tien minuten in de koelkast staan ​​en zorg ervoor dat je een koud bakje gebruikt voor de procedure. Dit zorgt voor een zacht maar resistent resultaat.
  4. Voeg de aquafaba, de slimsweet en de xanthaangom toe en mix tien minuten krachtig totdat je een stevige en zachte consistentie krijgt. 
  5. Laat het in de koelkast staan ​​tot de volgende stap klaar is.
  6. Smelt de chocolade, kokosolie en SkinnySpread choco au bain-marie, eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat afkoelen door te roeren met een garde.
  7. Voeg SlimCake poeder toe aan de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven.
  8. Zorg ervoor dat het chocolademengsel niet te heet is en voeg geleidelijk het opgeklopte Acquafaba toe.
  9. Herhaal stap 8 drie keer, zorg ervoor dat je de ingrediënten mengt terwijl je een constante en zachte beweging van boven naar beneden behoudt.
  10. Giet het in de vormpjes en bak 12/15 minuten.
  11. Zorg ervoor dat je de oven niet opent tijdens het bakken om het risico van inzakken van de soufflé te voorkomen.
  12. Haal de soufflés uit de oven en laat ze afkoelen.

Geniet ervan!

 

Veel liefs,

Jorge

8 november 2021