Rode rijst verlaagt van nature het cholesterolgehalte. Wetenschappelijke onderzoeken door de EFSA laten zien dat een dosis van 10 mg Monacolin K dit bewerkstelligt.
- Helpt het cholesterolgehalte te verlagen
- Bevat geen onnatuurlijke additieven
- 100% natuurlijk, veganistisch, GMO en glutenvrij
- 'S Werelds grootste in konjac gebaseerde producten
- Ingrediënten wetenschappelijk onderbouwd door betrouwbaar onderzoek
Cholesterol is een vetachtige stof die ons lichaam nodig heeft voor de aanmaak van celwanden, hormonen en gal. Daarnaast is het ook een bouwstof voor het zenuwstelsel en sommige hormonen. Cholesterol wordt aan eiwitten gebonden en vervoerd in ons bloed. Grofweg zijn er twee soorten cholesterol te onderscheiden: HDL (‘goed’ cholesterol) en LDL (‘slecht’ cholesterol). Producten als eieren, garnalen en lever zijn rijk aan cholesterol, daarom wordt geadviseerd deze voedingsmiddelen met mate te consumeren. Het gehalte aan LDL-cholesterol in het bloed kan beïnvloed worden door de inname van vet uit de voeding. Verzadigd vet werkt cholesterolverhogend, terwijl (meervoudig) onverzadigd vet juist kan bijdragen aan een verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed
Op verzoek van onze klanten, hebben wij Rode Gist Rijst capsules laten produceren. Rode Gist Rijst (ook wel Angkak genoemd) wordt in China al eeuwen gebruikt om het cholesterol onder controle te houden. Rode Gist Rijst is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken en wordt al lang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode Gist Rijst ontstaat door fermentatie van rijst met het gist Monacus Purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaat de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is Monacoline K. Een dagelijkse inname van Monacoline K uit Rode Rijst Gist draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolwaarden in het bloed.
Ingrediënten
1 Capsule:
Rode rijstgistextract (333 mg), monacoline K 10 mg.
Additieven: magnesiumstearaat (vegetarisch), cellulose (vegetarische capsule).
Allergenen: Geen.
Voedingswaarde | ||
---|---|---|
1 Capsule: | RDA*: | |
Monacolin K 10mg | *** |
Rode rijst verlaagt van nature het cholesterolgehalte. Wetenschappelijke onderzoeken door de EFSA laten zien dat een dosis van 10 mg Monacolin K dit bewerkstelligt.
- Helpt het cholesterolgehalte te verlagen
- Bevat geen onnatuurlijke additieven
- 100% natuurlijk, veganistisch, GMO en glutenvrij
Ingrediënten
1 Capsule:
Rode rijstgistextract (333 mg), monacoline K 10 mg.
Additieven: magnesiumstearaat (vegetarisch), cellulose (vegetarische capsule).
Allergenen: Geen.
Voedingswaarde | ||
---|---|---|
1 Capsule: | RDA*: | |
Monacolin K 10mg | *** |
Vitamines:
Gebruik dit supplement volgens de aanbevolen hoeveelheid, vermeld op de verpakking. Tablet innemen met water en in zijn geheel doorslikken.
Let op! Een supplement is geen vervanging voor een gezonde levensstijl. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging vormen.
Cholesterol is een vetachtige stof die ons lichaam nodig heeft voor de aanmaak van celwanden, hormonen en gal. Daarnaast is het ook een bouwstof voor het zenuwstelsel en sommige hormonen. Cholesterol wordt aan eiwitten gebonden en vervoerd in ons bloed. Grofweg zijn er twee soorten cholesterol te onderscheiden: HDL (‘goed’ cholesterol) en LDL (‘slecht’ cholesterol). Producten als eieren, garnalen en lever zijn rijk aan cholesterol, daarom wordt geadviseerd deze voedingsmiddelen met mate te consumeren. Het gehalte aan LDL-cholesterol in het bloed kan beïnvloed worden door de inname van vet uit de voeding. Verzadigd vet werkt cholesterolverhogend, terwijl (meervoudig) onverzadigd vet juist kan bijdragen aan een verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed
Op verzoek van onze klanten, hebben wij Rode Gist Rijst capsules laten produceren. Rode Gist Rijst (ook wel Angkak genoemd) wordt in China al eeuwen gebruikt om het cholesterol onder controle te houden. Rode Gist Rijst is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken en wordt al lang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode Gist Rijst ontstaat door fermentatie van rijst met het gist Monacus Purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaat de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is Monacoline K. Een dagelijkse inname van Monacoline K uit Rode Rijst Gist draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolwaarden in het bloed.
Vitamines:
Na openen goed sluiten. Koel, droog en donker bewaren. Zie de houdbaarheidsdatum op de
verpakking. Buiten bereik van jonge kinderen houden.