Wat is Glucomannan?

Glucomannan is een in water oplosbare voedingsvezel. Voedingsvezels zijn plantaardige vezels die niet in de dunne darm worden verteerd en dus intact de dikke darm bereiken.

Glucomannan is een product van de konjac, een grote plant die voorkomt in bepaalde delen van China, Indonesië en Japan. De gedroogde knollen of “wortels” van deze plant bevatten ongeveer 40% glucomannan. Konjac moet overigens niet verward worden met “cognac”, glucomannan uit de konjac plant bevat geen alcohol.

Wat maakt glucomannan zo uniek?

Glucomannan heeft veel gezondheidsvoordelen, dit blijkt uit de vele studies en onderzoeken die naar deze “wonderwortel” zijn gedaan.

Gewicht verliezen:

Een onderzoek uit 2005 wees bijvoorbeeld uit dat glucomannan mensen met overgewicht hielp hun lichaamsgewicht te verminderen. De mensen namen glucomannan als onderdeel van een uitgebalanceerd, caloriebeperkt dieet.

Ook de Nederlandse consumentenbond beoordeelde in februari 2016 dat een pasta gemaakt van glucomannan(als CleanFoods RawPasta) een prima vervanger is voor normale pasta’s, noodles en rijst en gaf het cijfer 7,6. RawPasta bevat slechts 6Kcal per 100 gram waar reguliere pasta’s al snel 400Kcal per 100 gram bevatten.

Cholesterol:

Een hoog cholesterolgehalte betekent dat mensen meer kans op hart-en vaatziekten of een beroerte hebben. In water oplosbare vezels worden aanbevolen als hulpmiddel bij cholesterol en gewichtsbeheersing.

Glucomannan kan mensen helpen hun cholesterolniveau onder controle te houden. Een onderzoek uit 2008 wees uit dat glucomannan een gunstig effect had op het totale cholesterolgehalte.
Een verdere studie in 2017 onderzocht welke dosis glucomannan nodig was om het cholesterolgehalte te verbeteren. Onderzoekers vonden 3 gram per dag als een heilzame dosis.
Het nemen van glucomannan kan helpen om de stoelgang van een persoon te reguleren en te voorkomen dat deze verstopt raakt.

Constipatie:

Het nemen van glucomannan kan helpen om de stoelgang van een persoon te reguleren en te voorkomen dat deze verstopt raakt.

Een onderzoek uit 2006 wees uit dat een bescheiden dosis glucomannan de stoelgang bij volwassenen met 30 procent verbeterde. Onderzoekers vonden ook dat het oplosbare voedingsvezel de darmgezondheid heeft verbeterd bij mensen die constipatie ondervinden.

De gezondheidsvoordelen op een rijtje:

  • Glucomannan wordt gebruikt bij de bestrijding van een te hoog cholesterol
  • Glucomannan wordt gebruikt bij de bestrijding van constipatie
  • Glucomannan kan het hongergevoel onderdrukken
  • Glucomannan helpt bij afvallen
  • Glucomannan helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel
This is the privacy policy sample page.
It was created automatically and do not substitute the one you need to create and provide to your store visitors.
Please, replace this text with the correct privacy policy by visiting the Customers > GDPR > Privacy Policy section in the backend.