Warme gingerbread met havermout

Warme gingerbread met havermout
Geplaatst in: Recepten

Warme gingerbread met havermout

Deze warme gingerbread met havermout is het perfecte gezonde ontbijt voor een koude winterochtend. De combinatie van kruiden is vergelijkbaar met een klassiek peperkoek. Op deze manier kun je genieten van een ontbijt dat smaakt als een dessert. Dit recept is veganistisch en perfect als je een dieet volgt. 

Warme Gingerbread met Havermout

Ingrediënten:

  • 135 g havermout
  • 473 ml water
  • 1 tl kaneel 
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kardemom
  • ½ tl piment
  • 4 drops Slim Sweet
  • 1 tl ahornsiroop
  • Snufje zout
  • Toppings: gehakte pecannoten en amandelmelk

Bereiding:

  1. Breng in een middelgrote pan, het water met een snufje zout aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en voeg de havermout toe. Kook de havermout 5 minuten of tot het dik is.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en garneer met amandelmelk en gehakte pecannoten.
  4. Serveer en geniet!

Liefs,

Sam

11 november 2021