Vegan Pasta bolognese met linzen

Vegan Pasta bolognese met linzen
Geplaatst in: Recepten

Vegan Pasta bolognese met linzen

Veganist of vegetariër zijn betekent niet dat je alleen maar salades en saai voedsel hoeft te eten. Tegenwoordig kun je als veganist meer dan alleen eenvoudig voedsel eten. Je kunt genieten van dezelfde voedingsmiddelen en gerechten als vleeseters, maar dan met een twist. Deze draai maakt de maaltijd vaak ook gezonder, dus dat is een enorme bonus!

Dit pastarecept heeft de basis van de traditionele pasta bolognese, maar wij hebben het veranderd in een gezond en heerlijk veganistische alternatief. Bovendien is onze CleanFoods RawSpaghetti koolhydraatarm, op deze manier kan je genieten van een tijdloze klassieker.

Vegan Pasta bolognese met linzen

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knooflook, fijngesneden
  • 2 tl komijn
  • 1 tl droge basilicum
  • 1 el tomatenpureee
  • 850 g tomatenblokjes uit blik
  • 500g bruine linzen
  • 2 zakje CleanFoods RawSpaghetti
  • Zout en peper naar smaak
  • Topping: vegan parmesaanse kaas 

Bereiding: 

  1. Verhit de olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en wortel toe en kook 5 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de knoflook, komijn, basilicum, tomatenpuree, tomatenblokjes en een kopje water toe. Breng aan de kook. Zodra het kookt, draai het vuur dan laag en laat 10 minuten sudderen.
  3. Voeg de linzen toe, plus zout en peper om op smaak te brengen en kook nog 5 minuten.
  4. Spoel de CleanFoods RawSpaghetti af en voeg toe aan een kokende pan met water gedurende 3 minuten tot ze ‘verwarmd’ zijn.
  5. Giet de pasta af en meng met de saus.
  6. Bord en top met vegan Parmezaanse kaas.
  7. Serveer en geniet!

Liefs,

Sam

4 november 2021