Veganistische avocado en ei op toast

Vegan Avocado and Egg on Toast
Geplaatst in: Recepten

Veganistische avocado en ei op toast

Dit recept is een geweldig veganistisch alternatief voor het klassieke avocado en ei op toast gerecht. Het zit boordevol gezonde vetten uit avocado en smaakvolle kruiden als kurkuma en gerookt paprikapoeder. De veganistische eivervanger voegt een lekkere eiwitboost toe, waardoor dit gerecht een bevredigend en vullend ontbijt of brunchoptie is.

Veganistisch Avocado en Ei op Toast Recept

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado, gepureerd
  • 50 g veganistische eiermix
  • 2 sneetjes SlimBread
  • ½ theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • ¼ tl kurkuma
  • ¼ tl gerookt paprikapoeder

Bereiding:

  1. Bereid het SlimBread volgens de gebruiksaanwijzing. Rooster vervolgens tot ze knapperig zijn.
  2. Pureer in een kleine kom de avocado met een vork en meng er het citroensap, zout en peper door.
  3. Voeg in een kleine kom 50g veganistische eiermix toe met 180ml water. Roer om te combineren.
  4. Verhit in een kleine pan op middelhoog vuur de olijfolie.
  5. Voeg in de pan de kurkuma en het gerookte paprikapoeder toe en combineer.
  6. Voeg het veganistische ei toe aan de koekenpan en kook het.
  7. Terwijl het ei kookt verdeel je de avocado over de sneetjes brood.
  8. Zodra het ei gaar is haal je het uit de koekenpan en leg je het bovenop de geroosterde sneetjes brood. 
  9. Serveer en geniet!

Sam

25 mei 2023