Update #1 Vegan Challenge (+recept)
Lieve CleanFoods lovers,
Wij hebben inmiddels 7 dagen veganistisch gegeten, wat zijn de dagen snel gegaan! Wij moeten eerlijk zijn dat wij wel een beetje gestruggeld hebben.
Denk je nu: “Waar heb je het over? Wat houdt deze Vegan Challenge in en waarom doen jullie mee?”. Lees dan eerst even dit artikel. Hierin leggen wij uit wat wij aan het doen zijn.
Net als bij de vorige challenge, namelijk de Groente Challenge, hebben wij eerst gekeken naar welke producten wij niet kunnen eten (en drinken) en welke juist verstandig zijn om te eten. Denk bijvoorbeeld aan bladgroenten voor de hoeveelheid calcium of peulvruchten voor de hoeveelheid ijzer en vitamine B1. Wil je hier meer over lezen, bekijk dan dit artikel.
Daarnaast hebben wij voor onszelf verschillende veganistische recepten opgezocht, zodat dit het avondeten makkelijker maakt. Ons meest favoriete recept hebben wij hieronder geplaatst!
In de winkel viel het ons op in hoeveel producten dierlijke ingrediënten verstopt zitten. Het blijft belangrijk om elk product te blijven bekijken. Wij kwamen bijvoorbeeld dierlijke ingrediënten tegen in kruidenmixen, brood en pure chocolade. Gelukkig werken steeds meer fabrikanten met een vegan logo! Heel handig!
Chili sin carne (4 personen)
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 0,5 el chilipoeder
- 0,5 tl cayennepoeder
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl oregano
- 1 paprika
- 1 tomaat
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik mais
- 2 blikken (400 ml) tomatenblokjes
- 1 blikje (70ml) tomatenpuree
- 1 avocado
- 1 el citroensap
- 0,5 tl zwarte peper
- 2 pakken RawRijst
- verse koriander
- evt. naturel tortillachips
Bereidingswijze:
- Snijd 1,5 ui en de knoflook fijn.
- Bak de ui en knoflook in een pan met een scheut water in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de kruiden toe aan de pan en bak dit voor 5 minuten.
- Wanneer het water verdampt is, kun je opnieuw een scheut water toevoegen.
- Snijd ondertussen de paprika en 0,5 tomaat in blokjes en voeg dit toe aan de pan
- Spoel de kidneybonen en mais en voeg dit samen met de tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan.
- Bak dit voor 10 minuten.
- Prak intussen de avocado in een kom.
- Snijd 0,5 ui en 0,5 tomaat heel fijn.
- Voeg de ui, tomaat, citroensap en zwarte peper toe aan de avocado. Mix dit goed.
- Spoel de RawRijst toe onder de koude kraan in een vergiet.
- Voeg de RawRijst toe aan de pan en bak dit voor 2 minuten mee.
- Serveer de Chili met de guacamole, verse koriander naar smaak en eventueel naturel tortillachips.
Ik wens jou een hele fijne dag toe en tot volgende week!
Liefs Fleur