Taco met gevulde zoete aardappelen

Taco met gevulde zoete aardappelen
Geplaatst in: Recepten

Taco met gevulde zoete aardappelen

Wij brengen je een diner klassieker op een geheel nieuwe manier! Dit recept brengt taco ‘avond’ naar een heel nieuw niveau, dat unieker en een stuk gezonder is. Zoete aardappelen zitten vol met voedingsstoffen en zijn het perfecte alternatief voor taco schelpen als je nog steeds wilt genieten van een heerlijke taco zonder al die extra calorieën.

Taco met gevulde Zoete Aardappelen

Ingrediënten:

  • 500 g mager gemalen rundvlees
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 pak taco-kruiden
  • 130 g salsa
  • 1 el Hot SkinnySauce
  • 118 ml water
  • 4 zoete aardappelen
  • Toppings: tomaten, avocado, zure room, kaas.

Bereiding:

  1. Bak het gehakt, op middelhoog vuur, tot het bruin is.
  2. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en verhit 4 minuten.
  3. Giet het vet af en voeg de taco-kruiden toe.
  4. Meng de salsa en de hete saus erdoor.
  5. Zet het vuur laag en laat 5 minuten koken tot de saus dikker is geworden.
  6. Voeg 118 ml water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  7. Terwijl het vlees kookt, prik je met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Doe ze 10 minuten in de magnetron, waarbij je ze halverwege omdraait.
  8. Zorg ervoor dat de zoete aardappelen zacht genoeg zijn. Wanneer dit niet het geval is, doe je ze nog wat langer in de magnetron.
  9. Snijd de zoete aardappelen doormidden en laat ze 5 minuten afkoelen.
  10. Schraap de binnenkant van de zoete aardappelen eruit en doe het vlees en de groenten erin.
  11. Top met jouw gewenste toppings!
  12. Serveer en geniet!

Liefs,

Sam

12 januari 2022