Romige pompoen pasta

Romige pompoen pasta
Geplaatst in: Recepten

Romige pompoen pasta

Wij vinden het pompoenseizoen het beste seizoen van het jaar. Je kan eigenlijk altijd  pompoen toevoegen aan een klassiek gerecht om er iets nieuws en spannends van te maken. Dit is precies wat we deden met een oud pastarecept. We hebben onze eigen unieke flair toegevoegd om het perfecte gezonde en snelle pasta recept te creëren.

Romige pompoen pasta 

Ingrediënten:

  • 2 zakjes CleanFoods RawSpaghetti
  • 1 el ongezoutenboter
  • 1 el bloem
  • 4 teentjes knoflook
  • 473 ml plantaardige melk
  • 225 g pompoenpuree
  • 2 ons magere roomkaas Salt and pepper to taste
  • ⅛ tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • Topping: parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Spoel de RawSpaghetti in een zeef onder warm water af.
  2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de bloem toe, blijf roeren tot het mengsel een gouden kleur heeft.
  3. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  4. Voeg al roerend langzaam de melk toe.
  5. Verhoog het vuur van middelhoog naar hoog vuur. Blijf net zolang roeren totdat de saus gaat borrelen. 
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de pompoen, roomkaas en kruiden toe.
  7. Mix de ingrediënten met elkaar tot de roomkaas is gesmolten en je een romige consistentie hebt.
  8. Voeg de afgespoelde pasta toe en meng.
  9. Als het te dik is, voeg dan kokend water toe om het te verdunnen.
  10. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer!

Liefs,

Samantha

28 oktober 2021