Recept van de week: Rijsttaart

Recept van de week: Rijsttaart
Geplaatst in: Recepten

Recept van de week: Rijsttaart

Goeie morgen CleanFoodslovers,

Pasta- en bak liefhebbers opgelet! Bakken met onze RawRijst, dit kan! Wij deze week het recept voor deze gezonde Rijsttaart voor jullie. Deze rijsttaart is een échte traktatie tussendoor of als dessert geserveerd met heerlijk vers fruit. 

Wist je dat je ook een hartige rijsttaart kunt maken met bijvoorbeeld ui, knoflook, groente en eventueel vlees?

 

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 el olie
  • 250 ml (plantaardige) melk 
  • 1 pak RawRijst
  • 1 vanillestokje
  • SlimSweet naar smaak
  • 2 eieren
  • 1 el custard

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en vet ondertussen een springvorm (20 cm diameter) met 1 el olie.
  3. Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar met een overlap van 1 cm en rol deze in de lengte uit, waardoor er een lange en dunne lap bladerdeeg ontstaat.
  4. Herhaal deze stap met de andere twee plakjes.
  5. Leg de twee lange plakken naast elkaar met een overlap van 1 cm en maak de twee bladerdeeg plakken aan elkaar.
  6. Verdeel dit deeg in de springvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  7. Verdeel bakpapier met bakbonen over het deeg en bak dit voor 9 minuten in de oven.
  8. Spoel ondertussen de RawRijst in een vergiet onder de koude kraan.
  9. Kook de RawRijst in 200 ml melk voor 1 minuut.
  10. Haal het deeg uit de oven, haal het steunvulsel en het bakpapier uit de springvorm en laat deze afkoelen.
  11. Splits de eieren en klop de eidooiers tot een licht en dik mengsel.
  12. Meng dit mengsel met 1 el custard en 50 ml melk.
  13. Voeg dit toe aan de rijst en kook voor 2 minuten.
  14. Snijd de vanillestokje in de lengte door de helft en haal met de niet-scherpe kant van een mes de binnenkant eruit. 
  15. Voeg dit samen met SlimSweet naar smaak toe aan het rijstmengsel.
  16. Haal de pan van het vuur en laat dit lauwwarm afkoelen.
  17. Klop de eiwitten (in een vetvrije kom) stijf.
  18. Schep de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het rijstmengsel en verdeel deze in de springvorm.
  19. Bak de taart voor ongeveer 25 minuten in de oven. 
  20. Laat de taart goed afkoelen.

 

Liefs Fleur

17 mei 2020