Pindakaas en Jam Thumbprint Cookies

Peanut Butter & Jam Thumbprint Cookies
Geplaatst in: Recepten

Pindakaas en Jam Thumbprint Cookies

Als je fan bent van een broodje met pindakaas en jam, dan zul je dol zijn op deze Pindakaas en Jam Thumbprint cookies. Ze zijn de perfecte mix van zacht, zoet en zout en ideaal voor alle koekjes liefhebbers. Maak deze gemakkelijk te delen ‘herfst’ snacks en deel het met je vrienden en familie.

Pindakaas en Jam Thumbprint Cookies

Ingrediënten:

  • 160 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 120 g ongezouten boter (zacht)
  • 100 g bruine suiker
  • 40 g witte suiker
  • 1 groot ei
  • 200 g pindakaas (zacht)
  • 2 tl vanille-extract
  • 100 gram gehakte pinda's
  • 150g SlimJam 4 Vruchten

Bereidingswijze:

  1. Roer in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Zet de kom opzij.
  2. Maak in een andere kom de boter zacht, tot een gladde massa, met een mixer. 
  3. Voeg terwijl je roert langzaam de bruine suiker, witte suiker en het ei toe en klop tot een geheel.
  4. Roer de pindakaas en vanille-extract erdoor.
  5. Voeg de ‘droge’ ingrediënten toe aan de ‘natte’ ingrediënten en mix tot ze gecombineerd zijn.
  6. Dek het deeg af en zet 3 uur in de koelkast.
  7. Maak na 3 uur balletjes van het deeg.
  8. Nadat je klaar bent met het maken van de balletjes, ga je ze plat maken met je handen. Let op! Maak ze niet te plat want je moet nog een kuiltje kunnen maken. 
  9. Druk je duim in het deeg om een ​​kuiltje te maken.
  10. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 3 uur rusten.
  11. Verwarm de oven voor op 180°C en doe in elk kuiltje een lepel jam.
  12.  Bak gedurende 13 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
  13. Haal de koekjes uit de oven en laat 45 minuten afkoelen.
  14. Genieten ervan!

Veel liefs,

Sam

29 september 2022