Paasrecept: Gemengde Bessentaart

Paasrecept: Gemengde Bessentaart
Geplaatst in: Recepten

Paasrecept: Gemengde Bessentaart

Er is geen beter recept voor een heerlijk dessert dan een zoete en fruitige taart! Taarten zijn een van de beste desserts omdat ze zo veelzijdig zijn en op veel verschillende manieren kunnen worden gemaakt. Met de lente is het het beste om een ​​fruittaart te maken die perfect is voor de warmere dagen en langere uren zonneschijn.

Dit recept is perfect voor Pasen en elke andere speciale gelegenheid. Het beste gedeelte? Dit is een gezonde taart, zodat je ideaal kan genieten zonder een schuldgevoel.

 

Recept voor paas bessentaart 

Ingredienten:

Bodem:

  • 125 g volkoren speltmeel
  • 125 g speltmeel
  • 150 g boter, koud en blokjes
  • 1 tl zout
  • 3 druppels SlimSweet
  • 1 ei
  • 1 el koude melk

Eimengsel:

  • 1 eiwit 
  • 1 tl water

Taartvulling

  • 350 gram halve aardbeien
  • 450 gram bramen
  • 100 gram blauwebessen
  • 4 el water
  • 1 el limoensap
  • 2 el SlimSweet
  • 5 el maizena
  • 2 el butter

Bereiding:

Taartbodem:

  1. Meng alle droge ingrediënten van de korst in een grote mengkom en roer de vochtige ingrediënten erdoor.
  2. Verdeel het deeg in twee delen en bewaar de tweede in plasticfolie gewikkeld 1 uur in de koelkast.
  3. Voeg het eerste deel van het deeg in een taartvorm van 20 cm en druk stevig aan. Bak gedurende 12 minuten op 175 graden Celsius.

Taartvulling:

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Klop in een grote pan op laag vuur de maizena, het water en de Slimsweet tot een gladde massa. Voeg dan de bosbessen toe en kook tot ze dik zijn (ongeveer 2 minuten).
  3. Voeg voorzichtig de aardbeien, bramen en citroensap toe aan het mengsel.
  4. Leg de vulling op het taartdeeg en druk voorzichtig naar beneden. Stip met boter.
  5. Rol het gekoelde deeg uit en snijd het in reepjes om een ​​traliewerk te maken.
  6. Meng het eiwit en het water en bestrijk de topping van het deeg zodat het mooi glanst.
  7. Bak 15 minuten op 220 ° C, verlaag dan de temperatuur naar 175 ° C en bak gedurende 30-40 minuten.
  8. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  9. Geniet!

 

Liefs,

Sam

 
8 april 2021