Mini Paas cheesecake

Mini Paas cheesecake
Geplaatst in: Recepten

Mini Paas cheesecake

Pasen is de ideale tijd om met je familie lekker te eten. Haal het meeste uit deze speciale gelegenheid met deze mini Paas cheesecakejes! Er is geen betere manier om iets te vieren dan met deze pastelkleurige desserts, die ook nog eens gezonder zijn dan de traditionele variant. Het is het perfecte dessert voor als je aan het diëten bent!

Voel je vrij om ook voor andere gelegenheden te genieten van deze mini cheesecakes! Door de kleurstof te veranderen en de paaseieren te verwijderen kun je deze cakejes het hele jaar door eten voor allerlei speciale gelegenheden.

 

Mini Paas Cheesecake

Ingredienten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 250 g poedersuiker
  • 400 g roomkaas
  • Kleurstof: rood, blauw, groen en geel 
  • 2 tl vanille-extract
  • Toppings: paaseieren, vruchtenhagel

Preparation

Bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden C.
  2. Meng in een grote kom de AlmostSkinny Shake Strawberry Cheesecake, boter, bloem en Slimsweet.
  3. Voeg een laag van 2 cm toe aan de onderkant van het cupcakevormpje en druk het voorzichtig aan met de achterkant van een lepel.
  4. Bak de korstjes ongeveer 15 minuten of tot ze hard zijn.
  5. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen, bewaar de bodem in de  cupcakevormpjes.

Vulling:

  1. Klop in een grote kom de slagroom en 50 gram poedersuiker half stijf.
  2. Meng in een andere grote kom de roomkaas met 2 eetlepels half opgeklopte room, 200 g poedersuiker en het vanille-extract. Verdeel het mengsel in 4 kleine kommen.
  3. Voeg 2 druppels kleurstof toe aan elke kom. Als het goed is heb je nu een blauwe, een roze, een groene en een gele kom.
  4. Voeg met een lepel het roomkaasmengsel toe, waarbij elke keer de kleur verandert, bovenop de bodem in de cupcakevormpjes. Je vult de bodem langzaam op door op elke laag een nieuwe kleur toe te voegen, waardoor het regenboogmarmer effect ontstaat.
  5. Eenmaal vol, voeg de opgeklopte topping, hagelslag en mini-eieren toe.
  6. Laat 4 uur afkoelen.
  7. Serveren en genieten!

 

Liefs,

Sam

 
31 maart 2021