Koolhydraatarme vegetarische Tikka Masala

 Koolhydraatarme vegetarische Tikka Masala
Geplaatst in: Recepten

Koolhydraatarme vegetarische Tikka Masala

Tikka Masala is een klassiek Indiaas gerecht vol smaken! Het wordt meestal gemaakt met kip, maar dit recept is een low carb, vegetarische versie, zodat u kunt genieten van dit geweldige gerecht, zelfs als u op dieet bent. Dit is het perfecte snelle en gemakkelijke diner recept toe te voegen aan uw wekelijkse menu voor een uitbarsting van smaken om je te vullen.

 

Vegetarische Tikka Masala met weinig koolhydraten

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in stukjes gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el geraspte gember
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 theelepels garam masala
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 2 kopjes bloemkool
  • ½ kopje groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje linzen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 kop kokosmelk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 pakje CleanFoods RawRice

Voorbereiding:

  1. Verhit in een grote pan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de ui en wortel toe en bak 5 minuten.
  2. Voeg de tomatenpasta, gember en specerijen toe en bak 2 minuten.
  3. Voeg de bloemkool, tomaten en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
  5. Spoel ondertussen de RawRice af in een zeef en voeg het 2 minuten toe aan een pan met kokend water, zeef opnieuw.
  6. Zodra de saus is ingedikt, voeg je de linzen, kokosmelk en citroensap toe.
  7. Laat nog 5 minuten koken.
  8. Doe de rijst op een bord en top af met de Tikka Masala.
  9. Serveer en geniet!

Liefs,

Sam

19 januari 2022