Kipsalade met bosbessen en feta

Kipsalade met bosbessen en feta
Geplaatst in: Recepten

Kipsalade met bosbessen en feta

Deze kipsalade met bosbessen en feta zit boordevol fruitige en gezonde smaken die perfect zijn voor de zomer! Het is een super eenvoudig recept dat snel te maken is en kan worden genoten als een geweldige maaltijd! Als je op zoek bent naar een nieuwe smakelijke salade die alle andere zal overtreffen, dan is dit iets voor jou.

Voel je vrij om iets anders toe te voegen aan dit recept en maak het je eigen!

Kipsalade met bosbessen en feta Recept

Ingrediënten:

  • 1 pond kipfilet zonder botten
  • 142 gram rucola
  • 148 g bosbessen
  • 1 avocado
  • 92 gram verkruimelde feta
  • 65 gram gedroogde cranberries
  • ¼ gesnipperde ui
  • 113 g amandelen

Dressing:

Bereiding:

  1. Meng in een kleine kom de dressing ingrediënten door elkaar.
  2. Giet de helft van de dressing in een kom en bewaar de andere helft om over de salade te sprenkelen. Voeg de kipfilet toe aan de dressing en laat minimaal 30 minuten marineren.
  3. Haal de kip uit de kom en gooi de dressing weg. Kook tot de kip gaar is. 
  4. Doe de rucola, avocado, bosbessen, veenbessen, uien, feta en amandelen in een kom.
  5. Besprenkel met de salade dressing en meng.
  6. Voeg de kip er bovenop toe.
  7. Serveer en geniet!

 

Liefs,

Sam

14 juli 2021