Kikkererwtencurry met pompoen en linzen

Kikkererwtencurry met pompoen en linzen
Geplaatst in: Recepten

Kikkererwtencurry met pompoen en linzen

Dit is het perfecte plantaardig diner recept om toe te voegen aan je nieuwjaarsmenu. Tank jezelf vol met gezonde ingrediënten, die ervoor zorgen dat je je op je best voelt en uit laat zien. Duik het nieuwe jaar in met een nieuwe mindset: ‘gezond eten is wat ik nodig heb om er geweldig uit te zien en me geweldig te voelen’!

Kikkererwtencurry met pompoen en linzen

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 el gember, geraspt
  • 75 g rode curry paste
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tomaten in partjes gesneden
  • 400 g bruine linzen
  • 400 ml kokosmelk
  • 700 g butternut pompoen, in stukjes gesneden
  • 200 g spinazie
  • 1 pakje CleanFoods RawRice
  • Garneer met: korianderblaadjes en rode chili

Bereidingswijze:

  1. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien en knoflook toe en bak 4 minuten.
  3. Voeg de gember, curry paste, tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
  4. Voeg de tomaten toe en bak 3 minuten.
  5. Voeg de linzen en de kokosmelk toe.
  6. Voeg 125 ml water toe aan de pan.
  7. Laat 8 minuten sudderen tot de smaken zijn doorgetrokken.
  8. Voeg de pompoen toe en laat 10 minuten koken.
  9. Roer de spinazie erdoor en kook tot het geslonken is.
  10. Spoel de RawRice af in een zeef en voeg toe aan het bord.
  11. Schep de curry over de rijst.
  12. Garneer met koriander en chilivlokken.

Liefs

Sam

5 januari 2022