Hoe kun je een verstopt lymfestelsel het beste detoxen?

Hoe kun je een verstopt lymfestelsel het beste detoxen?
Geplaatst in: Feitjes, Lifestyle

Hoe kun je een verstopt lymfestelsel het beste detoxen?

Een verstopt lymfestelsel kan je vatbaarder maken voor ziektes. Het lymfestelsel is een van de belangrijkste systemen in het lichaam. Het reguleert het immuunsysteem en zorgt ervoor dat afvalstoffen uit cellen worden verwijdert. Het is een complex systeem dat overzichtelijk moet blijven om goed te kunnen functioneren. 

Net als leidingen in een huis, als ze verstopt zijn, functioneren de leidingen ook niet meer naar behoren. Als jouw lymfestelsel verstopt is, hopen er afvalstoffen en toxine op. Dit kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem en andere verschillende gezondheidsproblemen.

De 4 beste manieren om een ​​verstopt lymfestelsel te detoxen

Dry Brushing

De huid borstelen met een droge borstel heeft niet alleen geweldige effecten op de huid, maar ook op het lymfesysteem. Droog borstelen kan helpen wrijving te creëren die het lymfestelsel nodig heeft om in beweging te komen.

Draag een minder strakke of geen BH

Een te strakke BH kan je lymfestelsel ernstig belemmeren. Het dragen van een minder strakke of geen BH kan dus helpen.

Detox je omgeving

Het verminderen van chemicaliën in jouw levensstijl is een van de beste manieren om jouw lymfestelsel te detoxen. Je kunt dit doen door te kiezen voor biologische en ontstekingsremmende voeding.

Drink meer water

Gebrek aan water is een van de meest voorkomende manieren waarop mensen een verstopt lymfestelsel krijgen. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende water drinkt!

Liefs,

Sam

12 oktober 2021