Gezouten Snickerdoodle met bruine boter

Geplaatst in: Recepten

Gezouten Snickerdoodle met bruine boter

Er is geen beter, sneller en gemakkelijker dessert dan een koekje. Een tijdloze klassieker die we allemaal kennen en waar we van houden. Soms kan het echter saai worden om steeds weer hetzelfde recept te maken. Daarom willen we je kennis laten maken met je nieuwe favoriete koekjesrecept: Gezouten snickerdoodle met bruine boter. Gemaakt met zoete en rijke bruine boter en verrassende karamel in de binnenkant. Dit is het perfecte herfstkoekje om je door de koudere dagen heen te slepen.

Gezouten snickerdoodle met bruine boter

Ingrediënten:

  • 375 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zeezout
  • 227 g ongezouten boter, in stukjes gesneden
  • 275 g bruine suiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 3 druppels SlimSweet
  • 1 eigeel en 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 18 karamelblokjes, gehalveerd 
  • 1 el Griekse yoghurt
  • Toppings: Almost SkinnySauce Salthy Caramel

Bereiding:

  1. Klop in  een middelgrote kom de bloem, wijnsteen, bakpoeder en zeezout door elkaar.
  2. Bak de boter bruin in een koekenpan op middelhoog vuur. Blijf constant roeren totdat alle boter is gesmolten. Wanneer de boter begint te schuimen met bruine spikkels op de bodem van de pan, haal dan de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  3. Meng de bruine boter, suiker en slimsweet met een mixer tot een mengsel. Voeg het ei, de eidooier, vanille-extract en Griekse yoghurt toe.
  4. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en mix totdat alles gemengd is.
  5. Maak van het deeg een bal en dek af met plasticfolie zodat het minimaal 30 minuten in de koelkast kan opstijven.
  6. Verwarm de oven voor op 177 graden Celsius.
  7. Gebruik 2 eetlepels deeg per koekje, rol het deeg in balletjes en druk ze plat.
  8. Leg een stuk karamel in het midden van het deeg en wikkel het deeg om de karamel tot een bal, zodat deze helemaal bedekt is.
  9. Leg het deeg op een bakplaat en zorg ervoor dat de koekjes 1,5 cm uit elkaar liggen.
  10. Bak 9-10 minuten tot de randen goudbruin zijn.
  11. Zodra de koekjes zijn afgekoeld kan je ze helemaal af maken met onze Almost SkinnySauce Salty Caramel.
  12. Serveren en genieten maar!

Liefs,

Sam

20 oktober 2021