Geen toegevoegde suiker, een bitterzoete smaak - Deel 3

Geen toegevoegde suiker, een bitterzoete smaak -  Deel 3

Geen toegevoegde suiker, een bitterzoete smaak - Deel 3

Nu we weten hoe we de effecten van suiker op ons lichaam kunnen herkennen, wordt het belangrijk om te begrijpen waar het is, hoe we de inname kunnen beheersen en vooral hoe we onszelf kunnen beschermen tegen een hoge consumptie. In deze blog vertellen we jou waarom het belangrijk is om de verpakkingen te lezen.

 

Is suiker echt essentieel? Kan ik zonder?

Suiker is een van die energiebronnen die makkelijk beschikbaar is, het is daardoor zeker niet eenvoudig om ermee te stoppen. Het is echter wel mogelijk om variaties en kleine trucs te gebruiken die kunnen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

 

Lees de verpakking!

Laten we beginnen met te zeggen dat veel van de ingrediënten die we in de supermarkt tegenkomen toegevoegde suiker bevat. Dit komt omdat er bijna in alle producten een percentage suiker zit, maar veel bedrijven voegen nog meer suiker toe zodat de producten smaakvoller zijn. Het is daarom belangrijk om de verpakkingen te lezen en te begrijpen wat er in de producten zitten. Wanneer er op de verpakking staat  “zonder toegevoegde suiker”, betekent dit dat er naast suiker uit de natuur geen andere suiker is toegevoegd. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken waar suiker op het lijstje staat. Hoe hoger op het lijst, des te meer suiker zit erin het product verwerkt.

 

Voorkom overmaat!

Nu je weet dat suiker ons echt gelukkig maakt, ik weet het, is het niet gemakkelijk om er vanaf te komen. De waarheid is dat het voldoende zou zijn om 25 gram (6 theelepels) suiker per dag te nemen. Wanneer je zou bereken hoeveel suiker jij per dag consumeert, schrik je van hoeveel het eigenlijk is. Wil je minder suiker eten? Probeer dan elke dag slechts bij één maaltijd suiker te consumeren, we verzekeren je dat het ertoe zal leiden tot een positief resultaat.

 

Gebruik alternatieven:

Suiker is er in verschillende soorten en maten zoals in siroop, opgelost, in fruit en zelfs in ons bloed! Toch zijn sommige zoetstoffen geldige alternatieven voor de consumptie van geraffineerde suiker. Hier zijn enkele voorbeelden van vervangers van suiker:

  • Xylitol of berkensuiker: 40% calorieën van normale suiker
  • Honing: 310 kcal per 100 g, een uitstekend natuurlijk middel
  • Stevia: Kan ook worden gebruikt door diabetici, 0 calorieën en 0 koolhydraten
  • Agave Nectar: Uitstekend geschikt voor veganisten, het bevat vitamines en mineralen met een zeer lage GI
  • Erythritol: Zeer lage (caloriearme) GI
  • Kokosbloesemsuiker: bevat magnesium, ijzer en zink. Lage GI.
  • Dadels: Rijk aan vitamine A en B, kalium en magnesium.
  • Ahornsiroop: Natuurlijk product, rijk aan vitamines, calcium, magnesium, kalium en ijzer.
  • Monk fruit: Centraal-Aziatische plant, GI gelijk aan nul, uitstekend voor ketose
  • Sucralose: wordt niet afgebroken vanuit onze maag en daarom uitstekend geschikt voor ketose en diabetes

 

Nu we weten hoe we ons moeten verdedigen tegen een suikeraanval, kunnen we ons bewust worden van onze keuzes en kiezen voor een gezondere levensstijl! CleanFoods helpt jou door ingrediënten van topkwaliteit voor jouw gezondheid aan te bieden, want er is niets belangrijker!

 

Bedankt dat je ons tot nu toe hebt gevolgd, we hopen natuurlijk dat je met veel plezier naar dit onderwerp hebt gelezen. Ons volgende onderwerp zal gaan over vetten. Wat zijn vetten, het verschil tussen verzadigd en onverzadigde vetten en nog veel meer. Ben je nieuwsgierig? Schrijf je in op onze nieuwsbrief om meer informatie te ontvangen.

 

Veel liefs,

Jorge

18 januari 2021