Eiwitspreiding voor maximale spiergroei!

Eiwitspreiding voor maximale spiergroei!

Eiwitspreiding voor maximale spiergroei!

Lieve CleanFoodslover,

Hoe kan ik met eiwitspreiding ervoor zorgen dat mijn spieren kunnen groeien? En hoe kan ik mijn spiergroei nog beter stimuleren? Ik eet al genoeg eiwitten, heeft dit echt invloed? Al deze antwoorden kun jij lezen in dit artikel.

 

Wat is eiwitspreiding?

Heel simpel gezegd verspreid je de hoeveelheid eiwitten op een dag. Hierdoor kunnen alle eiwitten verdeeld over de dag opgenomen worden door het lichaam en dit heeft positief effect op spierherstel en spieropbouw.

Tijdens een eiwitspreiding verdeel jij jouw eiwitten in de 3 hoofdmaaltijden per dag. Tijdens deze maaltijden zorg jij ervoor dat je een “grote” hoeveelheid eiwit binnenkrijgt. Zo voorkom je dat je niet alle eiwitten op 1 moment van de dag eet.

 

Eiwitspreiding voor spierherstel

Een goede timing van het eten van eiwitten leidt tot een beter spierherstel, dit werkt nog beter als je dit combineert met jouw trainingen.

Tijdens een training komen er kleine scheurtjes in de spiervezels. Om deze beschadigingen in jouw spieren te kunnen herstellen, heb je o.a. eiwitten nodig. Leer meer over dit onderwerp in dit artikel.

Wanneer jij verdeeld over de dag en na jouw trainingen voldoende eiwitten binnenkrijgt, zullen jouw spieren goed kunnen herstellen. Een goed herstelde spier zal uiteindelijk in combinatie met een goede training gaan groeien.

Ook wanneer jij niet intensief sport, kun jij voordelen halen uit het spreiden van jouw eiwitten. Ook voor ouderen wordt een eiwitspreiding aangeraden, om zo de spieren zo goed mogelijk te behouden.

 

Hoe kan ik mijn eiwitten goed spreiden?

Allereerst moet je voor jezelf weten hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt, wij hebben hier een artikel over geschreven. Ben je benieuwd? Lees deze dan hier

De eiwitten in jouw eten kun je het beste spreiden door ongeveer 20 gram eiwit per hoofdmaaltijd te eten. Een hoofdmaaltijd is jouw ontbijt, middageten en avondeten. Daarnaast kun je er voor kiezen om voor het slapen en/of na een training een vierde eiwit-moment te hebben.

Door voor het slapen gaan eiwitten te eten, kunnen jouw spieren in de nacht goed herstellen. Dit geldt hetzelfde voor eiwitten eten na een training, hierdoor kunnen jouw spieren goed herstellen. Wil je hier meer weten over weten? Lees dan dit artikel.

Het moeilijkste moment om 20 gram eiwit te verwerken is in het ontbijt. Om jou hierbij te kunnen helpen, hebben wij enkele voorbeelden opgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan een schaaltje kwark met vruchten en noten, Slimbread met kaas of ei, havermoutpap met zaden en noten of een Breakfast smoothie met eiwitpoeder.

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Kijk dan hier!

Ik wens jou een hele fijne dag toe.

Liefs Fleur

21 augustus 2020