Kaneelbroodjes Muffins
Deze kaneelbroodjesmuffins zijn alles wat je nodig hebt en MEER! Zoet, heerlijk en klaar in minder dan de helft van de tijd die het kost om een echt kaneelbroodje te maken. Maak deze klaar voor de perfecte ochtendtraktatie voor bij de koffie en bereid je voor om verliefd te worden.
Kaneelbroodjes Muffins
Totale tijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 2 grote eieren
- 240 ml zure room
- 60 ml melk
- 75g boter
- 2tbsp vanille
- 210g bloem voor alle doeleinden
- 5 druppels slimsweet
- 1 el bakpoeder
- Streepje zout
- Vulling: 220 g bruine suiker, 2 el universele bloem, 1 el kaneel, 4 el koude boter
- Glazuur: Bijna Magere Witte Chocoladesaus
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190C en vet 12 muffintonnen in.
- Klop in een grote kom de eieren, zure room, melk, gesmolten boter, vanille en slimsweet door elkaar.
- Meng in een andere middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten tot ze gecombineerd zijn.
- Meng de vulling: bruine suiker, bloem en kaneel. Werk dan de boter erdoor tot het mengsel kruimelig is.
- Doe 2,5 el beslag in elk muffinblik.
- Strooi 1,5 el van de vulling over het muffinbeslag.
- Voeg de rest van het muffinbeslag erop om de blikjes te vullen.
- Bak van 23-25 minuten tot een erin gestoken tandenstoker er schoon uitkomt.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Top met het witte chocoladeglazuur.
- Serveer en geniet!
Liefs,
Sam
14 december 2022