Before Summer Dinner

Before Summer Dinner
Geplaatst in: Recepten Lifestyle

Before Summer Dinner

Lieve CleanFoodslovers,

Het is bijna zomer! Wij hebben hier zo veel zin in! Waar denk jij aan bij een heerlijke zomerse dag? Wij denken aan het eten van heerlijke frisse salades in de buitenlucht en picknicken met familie en vrienden in een park.

Om alvast in deze zomerse stemming te komen, hebben wij deze ideale Before Summer Dinner gemaakt. Dit diner bevat simpele recepten die geschikt zijn om voor te bereiden, zodat je op de dag zelf niet lang in de keuken staat. Kook, eet en geniet met je familie en/of vrienden!

 

Het Before Summer Diner bestaat uit 3 gangen voor 4 personen, welke je hieronder terug kunt vinden!

Voorgerecht: Bruchetta di aglio

Hoofdgerecht: Risotto di mama

Nagerecht: SlimCake Vanille Deluxe

Wij wensen jou alvast veel kook- en eetplezier!

 

 

nieuwsbrief_summer_diner_voorgerecht.jpg

Voorgerecht: Bruschetta di aglio

Dit recept kun je prima enkele uren van tevoren maken. Zorg ervoor dat de broodjes niet vochtig worden, zodat de bruschetta knapperig blijft. Je kunt de dip minder pittig maken, door geen/minder peper toe te voegen.

 

Ingrediënten:

  • 3 zakjes SlimBread Garlic
  • 150 ml water
  • 1 tomaat
  • 1 peper
  • 1 ui
  • 15 gr verse peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • halve citroen
  • 2 el paprikavlokken
  • 1 tl zwarte peper
  • eventueel rozemarijn

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de SlimBread Garlic met het water en verdeel dit over de bakvormen.
  3. Bak de broden voor 15 minuten in de oven.
  4. Snijd intussen de tomaat, peper, ui en peterselie fijn en doe dit in een schaal.
  5. Pers de knoflook en voeg dit toe aan het mengsel samen met de olijfolie.
  6. Pers de citroen uit, voeg dit toe aan het mengsel en roer goed door.
  7. Voeg als laatste de paprikavlokken en zwarte peper toe.
  8. Hak 2/3e van het mengsel fijn in een keukenmachine.
  9. Haal het brood uit de oven, snijd in plakjes en rooster dit op een grill.
  10. Serveer het brood met deze pittige tomatendip.

 



nieuwsbrief_summer_diner_hoofdgerecht.jpg

Hoofdgerecht: Risotto di mama

De risotto kun je van tevoren alvast klaarmaken en opnieuw opwarmen. Je kunt bij de risotto ook heerlijk een frisse salade serveren.

 

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 gr kipfilet
  • peper naar smaak
  • 2 courgettes
  • 3 grote wortels
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 pakjes Clean Foods Dry Konjac Rijst (75gr)

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de uien en hak deze samen met de knoflook in kleine stukjes. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Snijd de rauwe kipfilet in kleine blokjes, kruid met peper en bak deze mee in de pan.
  3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes, de champignons in plakjes en rasp de wortels. Voeg de groenten toe aan de pan als de kip bijna gaar is.
  4. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Spoel de konjac rijst onder de koude kraan in een vergiet, voeg dit toe en laat het geheel 5 minuten sudderen. 
  5. Draai het vuur uit en breng de risotto op smaak met peper en eventueel zout.

 

(Dit recept is gemaakt door @growingthroughdirt)

 



nieuwsbrief_summer_diner_nagerecht.jpg

Nagerecht: SlimCake Vanille Deluxe

Wanneer je dit recept van tevoren alvast wilt voorbereiden, kun je de vulling alvast voorbereiden, net als het snijden van het fruit (voor de versiering).

 

Ingrediënten:

  • 2 zakjes SlimCake Vanille
  • 100 ml water
  • 100 gr rood fruit
  • 100 gr magere kwark
  • pistachenoten als topping

 

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de SlimCake met het water tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten.
  2. Verdeel het mengsel over 4 (siliconen) vormpjes en doe dit in de magnetron voor 1 minuut op 900 Watt.
  3. Laat de SlimCake afkoelen.
  4. Prak intussen 40 gr fruit in een klein kommetje.
  5. Meng het fruit met de kwark.
  6. Verdeel het kwarkmengsel over de afgekoelde SlimCakes en serveer met het overige fruit en de pistachenoten.



Wij wensen jou alvast veel plezier!

Liefs Fleur

 

19 mei 2020