Honingkip met gebakken kaasaardappelen

Honingkip met gebakken kaasaardappelen
Geplaatst in: Recepten

Honingkip met gebakken kaasaardappelen

Deze honingkip met gebakken kaasaardappelen is een eenvoudig recept dat je een verbluffend resultaat geeft, en met een paar trucjes kun je zelfs dat restaurant “wauw’ effect zelf creëren!

Ben je alleen thuis en heb je genoeg van het eten van junkfood? Geef je om je lichaam en jouw welzijn, om nog maar te zwijgen over je portemonnee? Dan past dit recept perfect bij jou. Dit recept is ook ideaal wanneer je een goede indruk wilt maken op jouw familie, vrienden of op die man/vrouw die je in je sportschool hebt ontmoet en altijd al hebt willen uitnodigen voor een etentje!

Dit is een smakelijk koolhydraatarm herfstrecept, die je natuurlijke afweer versterkt om de winter goed door te komen. Je kunt dit recept vegetarisch maken door de kip af te wisselen met een portobello-champignon of een dikke plak gestoomde of gebakken bloemkool.

Om alles nog lekkerder te maken hebben we voor extra smaak de CleanFoods kruidenmix gebruikt. Deze kruiden is ook geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk of mensen die niet zoveel zout in hun dagelijks mogen hebben.

 

Ingrediënten:

  • 150 g Kippendijen en borst (Optioneel vegan versie: 1 of 2 Portobello-champignons )
  • 75 g honing
  • 70 g Aardappelen
  • 1 Sinaasappel
  • 1 Teen knoflook
  • 50 g boter
  • 150 g Gruyere kaas
  • Extra vergine olijfolie
  • Tijm (CleanFoods Loving Salad kruidenmix )

Voor de aardappelen:

  • Extra vergine olijfolie
  • Zout (grof)
  • Rozemarijn
  • 50 g Gruyère

 

Bereiding:

  1. Haal het vel van de kip en laat deze rusten in een kom met olie, fijngehakte knoflook, tijm, 35 g honing en de “Loving salad” kruidenmix.
  2. Laat de marinade, buiten de koelkast, ongeveer tien minuten goed intrekken.
  3. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
  4. Snijd de aardappelen zonder de schil te verwijderen. Bedek de bodem van de pan met bakpapier en plaats de aardappelen in de pan. Breng de aardappelen op smaak en meng goed tot de aardappelen perfect ingevet zijn.
  5. Kook de aardappelen ongeveer 25/30 minuten in de oven en keer ze halverwege om.
  6. Ondertussen kunnen we beginnen met het bakken van de kip. Doe een scheutje olie in een pan, plaats de kip voorzichtig in de pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin.
  7. Eenmaal goudbruin, stoom de kip gaar met een glas water, voeg vervolgens 35 g honing toe en zet het vuur laag. 
  8. Voeg het sap van de sinaasappel en de eerder geraspte schil toe, laat het ongeveer 7/12 minuten bakken met de deksel erop.
  9. Haal de aardappelen uit de oven en controleer of ze gaar zijn. Voeg dan de geraspte kaas toe en doe ze nog een keer 5/7 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Bak de kip nu verder bruin met de grill aan.

Geniet van dit fantastische gerecht met een glas aromatische witte wijn zoals Cortese of Gewürztraminer. Wanneer je calorieën tot een minimum wilt beperken kun je ook kiezen voor water of kombucha van jouw favoriete smaak.

 

Veel liefs,

Jorge

8 november 2021