3 geweldige caloriearme aardappelsalades

3 geweldige caloriearme aardappelsalades
Geplaatst in: Recepten

3 geweldige caloriearme aardappelsalades

Een aardappelsalade is het perfecte gerecht dat super makkelijk en snel te maken is. Het is ideaal voor een picknick, familie etentjes en als je even niks meer in huis hebt. Het beste van  een aardappelsalade is dat je het op oneindig veel manieren kunt maken, wat betekent dat je makkelijk kan variëren.

Veel recepten zitten vol met onnodige calorieën, wat aardappelsalade eigenlijk onvriendelijk maakt voor mensen die aan het diëten zijn. Maar daar hebben wij een oplossing voor: 3 gezonde en caloriearme aardappelsalades. Van deze recepten kan je genieten zonder je schuldig te voelen. Probeer deze aardappelsalade eens en laat ons weten wat jouw favoriet is!

3 verschillende aardappelsalade recepten:

De klassieke aardappelsalade

Ingrediënten:

  • 800 g krieltjes
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 3 el Almost SkinnySauce Mayo
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Handvol bladpeterselie, fijn gehakt

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de aardappelen in vieren en doe ze in een grote kom.
  3. Voeg de sjalotten, mayo, olijfolie, azijn toe en meng door elkaar.
  4. Roer de peterselie erdoor en serveren maar!

Aardappelsalade met bacon en blauwe kaas

Ingrediënten:

  • 800 g krieltjes
  • 100 g gerookte bacon
  • 4 bosui, in schijfjes
  • 4 el sour cream
  • 50 g blauwe kaas

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Bak de bacon knapperig, goudbruin en laat afkoelen.
  3. Meng de bosuitjes, zure room en blauwe kaas door elkaar.
  4. Snijd de aardappelen in vieren en doe ze samen met het spek in de kom.
  5. Mixen maar en geniet!

Aardappelsalade met kruidendressing

Ingrediënten:

  • 800 g krieltjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 tl dijon mosterd
  • Italiaanse Kruidenmix

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Roer de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook en mosterd door elkaar.
  3. Voeg de Italiaanse kruidenmix toe.
  4. Snijd de aardappelen in vieren en doe ze in de kom.
  5. Mix alles door elkaar en genieten maar!

Liefs,

Sam

16 september 2021